Захід у межах ErasmusDays-2023 «LET`S GO WITH EU_LEAD у Національному університеті «Львівська політехніка»» за проєктом Еразмус+ (12.10.2023 р., онлайн)

12.10.2023 р. у Національному університеті «Львівська політехніка» під час Erasmus Days – 2023 відбувся захід «LET`S GO WITH EU_LEAD» у межах реалізації проєкту Програми Європейського Союзу Еразмус+ напряму Жан Моне «Глобальне відповідальне лідерство Європейського Союзу: зміна клімату, захист навколишнього середовища та гуманітарна допомога» (EU_LEAD). Метою події стало урочисте відкриття проєкту та його популяризація, обмін досвідом та кращими практиками імплементації європейських студій у закладах вищої освіти України та держав-членів ЄС.

Захід організовано командою проєкту EU_LEAD Національного університету «Львівська політехніка» за участі Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині (Республіка Польща), та за підтримки Директорату європейської та євроатлантичної інтеграції Міністерства освіти і науки України, Львівського національного університету імені Івана Франка, Всеукраїнської громадської організації «Українська асоціація європейських студій», Державного університету «Житомирська політехніка», а також Національного Еразмус+ офісу в Україні.

До заходу долучилось понад 90 осіб (викладачів, студентів, адміністраторів) з різних університетів України та Польщі, у тому числі представники численних проєктів Жан Моне.

Участь в урочистому відкритті заходу взяли Наталія ЧУХРАЙ (проректорка з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Національного університету «Львівська політехніка»), Павел ВЕЛЬГОШ (проректор з інтернаціоналізації Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині), Сергій ШКАБКО (державний експерт з європейської інтеграції директорату європейської та євроатлантичної інтеграції Міністерства освіти і науки України) та Петро КРАЙНІК (експерт напряму Жан Моне Національного Еразмус+ офісу в Україні). 

Під час заходу з презентаціями виступили Олег ЦЕБЕНКО (заступник директора ІГСН Національного університету «Львівська політехніка»), Ольга ІВАСЕЧКО (доцент Національного університету «Львівська політехніка»),  Оксана ГОЛОВКО-ГАВРИШЕВА (керівниця Всеукраїнської громадської організації «Українська асоціація європейських студій» та Центру досконалості імені Жана Моне ЛНУ імені Івана Франка «Західноукраїнський дослідницький центр з європейських студій», доцентка кафедри європейського права ЛНУ імені Івана Франка), а також Ніна КИРИЛЕНКО (провідний спеціаліст відділу міжнародних зв’язків Державного університету «Житомирська політехніка», координаторка проєктів INTEUAS, UAMigrEU та EUEPU. З особливостями проєкту EU_LEAD також ознайомили Тереса АСТРАМОВІЧ-ЛЕЙК (професорка Інституту політичних наук Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині) та Юлія ВАЙДА (магістра ОП «Міжнародні відносини» Національного університету «Львівська політехніка», ком’юніті-менеджерка ініціативи «Посли європейської молоді в Україні»). Модерувала захід Ярина ТУРЧИН – директорка Інституту гуманітарних і соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка», керівник проєкту EU_LEAD. Також були продемонстровані численні відеоролики про зміст проєкту, підготовлені студентською молоддю Львівської політехніки (Богданом МІРІНЧИКОМ, Романною ГАСИН, Михайлом КАСЯНЧУКОМ).

Спікери зосередили увагу на таких актуальних питаннях, як-от: важливості реалізації проєктів Жан Моне для євроінтеграційного поступу України та формування європейської ідентичності української молоді; можливих шляхах синергії проєктів Еразмус+, посилення їхньої міждисциплінарності та транснаціональності.

Під час заходу учасники ознайомились з досвідом та особливостями реалізації проєктів Жан Моне у Національному університеті «Львівська політехніка», Львівському національному університеті імені Івана Франка, Державному університеті «Житомирська політехніка» та окреслили перспективи подальшої кооперації.

Деталі про захід та презентації спікерів за посиланням.

Підготовлено з використанням матеріалів за посиланням.

Додатково:

Назва проєкту: «Глобальне відповідальне лідерство Європейського Союзу: зміна клімату, захист навколишнього середовища та гуманітарна допомога» (EU_LEAD).

Виконавець: Національний університет «Львівська політехніка».

Мета проєкту сформувати у студентської молоді комплексні знання про ЄС як глобального відповідального лідера крізь призму трьох ключових вимірів його міжнародної діяльності: запобігання змінам клімату; охорони навколишнього середовища; надання гуманітарної допомоги та захист населення, що опинилося в кризових умовах у різних країнах світу.

Керівник проєкту, контактна особа: проф. Ярина Турчин (yaryna.b.turchyn@lpnu.ua).

Сайт проєкту за посиланням.

Попередня Вебінар для представників проєктів-переможців конкурсу Програми ЄС Еразмус+ за напрямом ...